Quality starts with optimal

koelen en vriezen

“Als je een product goed invriest, krijg je ook een mooi product terug”

Wij hebben net zoveel passie voor het verse product als onze klanten. Voortdurend zijn wij bezig om onze kennis op dit gebied bij te schaven. Zo weten wij heel goed wat werkt en wat niet. De laatste ontwikkelingen? Die volgen wij op de voet.

Ons koel- en vrieshuis beschikt over …. vriescellen, waar we temperatuurgevoelige producten van uiteenlopende aard kunnen opslaan. Denk aan vlees, vis, AGF, kaas en zelfs bloembollen. De condities waaronder dit gebeurt, luisteren heel nauw. Onze bandbreedte ligt tussen de -25°C en +35°C.  De juiste opslagtemperatuur hangt nauw samen met het type product en het doel van de opslag. Het invriezen zelf vereist specialistische kennis én apparatuur. Om niets aan kwaliteit te verliezen, vragen bepaalde producten nou eenmaal om een speciale aanpak.

Tunnelvisie? Daar zal je ons niet op betrappen. Voor elke vraag, elk product en elke situatie zoeken we steeds weer naar de beste oplossing. Toch kun je ons regelmatig om en nabij de (invries)tunnel vinden. Die gebruiken we om (voedsel)producten razendsnel in te vriezen. We hebben er twee tot onze beschikking met een totale capaciteit van 80.000 kg. Door de tunnels wordt ijskoude lucht geblazen waardoor de goederen in een mum van tijd volledig in bevroren conditie zijn. Dit is ideaal voor kwetsbare producten als groente en fruit; door het hoge invriestempo blijft de cellulaire integriteit in tact. Na dit proces worden de goederen opgeslagen in een van de vriescellen.

Zijn de goederen eenmaal bevroren en/of opgeslagen, dan betekent dat niet dat wij er niet meer naar omkijken. Dagelijks meten we de temperatuur in de cellen én in de producten, zodat we tijdig kunnen bijsturen. Temperatuurbeheersing is belangrijk om twee redenen:

  • Kwaliteitsbehoud van het product
  • Voedselveiligheid

Door regelmatig te controleren houden wij de temperatuur zo constant mogelijk. Onze meetinstrumenten zijn op een tiende graad nauwkeurig.

Zoals de ene persoon goed gedijd bij een kamertemperatuur van 21 graden en de ander de thermostaat liever iets naar beneden draait, zo geldt dat ook voor verse producten. Elke categorie heeft zijn eigen ideale bewaartemperatuur. Bij Jos Veldboer kunnen wij dat per koelcel helemaal afstemmen. Dankzij onze computergestuurde koelprogramma’s blijven schommelingen tot het minimum beperkt. Immers: als de celdeur niet open hoeft, gaat er ook geen kou verloren. 24/7 wordt de temperatuur gemonitord en op gereguleerde momenten vindt extra controle plaats.

onze klanten

Groothandelaren, vleesproducenten, telers en kwekers, groenteverwerkingsbedrijven, supermarktketens en andere partijen in de foodsector weten de weg naar Noord-Scharwoude te vinden. Onze opdrachtgevers komen uit het hele land, maar ook van buiten de landsgrenzen.

aanmelden nieuwsbrief

Op deze manier kunnen wij u eenvoudig en regelmatig op de hoogte houden van alles wat we zoal doen en ondernemen. Uw gegevens worden uiteraard niet aan derden verstrekt en alleen gebruikt voor onze berichtgeving.De Mossel 2, 1723 HZ Noord-Scharwoude
+31 (0)226-314260